Начало Новини Събития Публикации Контакти
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
english
 
История

Софийски форум за сигурност започва дейността си като дискусионна платформа. Първото мероприятие е оганизирано на 29 февруари 2012 година. Около дискусионната маса се събират над 150 представители на министерства, ведомства, университети, бизнеса и неправителствения сектор. На това издание на форума са дискутирани общите въпроси на сигурността и рисковете, пред които е изправена нашата страна.

    Втората дискусия в рамките на "Софийски форум за сигунност" се организира на 28 март същата година и е посветена на реформите в разузнавателните служби. В присъствието на Вицепрезидента на Република България, Маргарита Попова, Кмета на София Йорданка Фандъкова и на министъра на отбраната Аню Ангелов се провежда дискусия за бъдещото развитие на разузнавателните служби, за механизмите на ръководство и контрол. Със свои изказвания в дискусията участват народни представители, директори на разузнавателни служби, главният секретар на МВР, постоянният секретар на отбраната, представители на бизнеса и академичната общност, както и на неправителствени организации.

    Междувременно е стартирана и инициативата на "Софийски форум за сигурност", насочена към насърчаване на изследователската дейност на студенти да размишляват и пишат по въпросите на сигурността.

      От 2012 година Форумът провежда годишна конференция по сигурността. Първата конференция, посветена на управлението на кризи, се провежда с участието на еврокомисар Кристалина Георгиева и на над 400 представители на министерства, бизнеса, неправителствения сектор, академичните среди, местната администрация. През 2013 година Конференцията по сигурността се провежда с участието на Президента Росен Плевнелиев, президентите Петър Стоянов и Желю Желев.

     Софийски форум за сигурност организира всяка година голям брой мероприятия самостоятелно или съвместно със своите партньори. 

 

 

 

Конференция по сигурността 2013